LOYAL CUSTOMER

Wednesday, December 14, 2011

#6

sem ni aku ambil peperiksaan MUET. apa entah nama panjang dia, aku tak peduli sangat.
disebabkan aku rasa yuran dia amat kebaboom masa bayar and daftar haritu, maka aku rasa sangat membazir kalau aku kena ambil lagi sem depan. maksudnya kalau keputusannya tak memuaskan lah kan.

tapi lama bebenar tinggalkan English learning ni, nak-nak tang speaking speakang tu.
mahu berbelit-belit lidah akak ni nanti nak menyampaikan hujah HAHAHA
tak campur lagi dengan listening **start korek telinga** dan writing.

so langkah awal yang aku dah ambil cuma baca novel English. tak kisahlah genre apa pun janji English.
cuba improvekan vocab tu, belajar perkataan baru.
kalau malas nak baca novel, aku tengok movie English. ataupun movie Melayu dgn subtitle English.
sangat membantu weh, seriously. lagipun tak membosankan. :)
ataupun dengar dan layan lagu-lagu favourite yang berbahasa inggeris. ini lagi syiook boleh headbanging hihi

dah dekat sangat dah tarikh MUET tu. kena prepare awal-awal, sebab taknak ambil lagi next sem.
next sem ada banyak projek besar, baik fokus MUET tu untuk sem ni.

I just went googling about MUET and found this one interesting logo, MUET logo lah.


so, friends, what were you expecting? :)

3 comments:

NA said...

expect more, band 4 ! MUET = Malaysian University English Test. goodluck Yana !

Liyana Lynn said...

InsyaAllah. kalau boleh nak band 5, heheee tapi dapat band 4 pun Alhamdulillah. :) thankss nini <3

Liyana Lynn said...

tapi nak dapat band 3 pun macam susah. tapi tulah we have to expect more :)