LOYAL CUSTOMER

Sunday, April 18, 2010

di sinilah lahirnya wirawati LIYANA (^_^)V

memandangkan aku sudah 18 thn (lg sebulan cukup 19..hehe), byk benda yg terjadi.. 

segala peristiwa suka duka yg terjadik dlm hidup aku nie..

but since da byk yg aku lalui, rase2 nye yg paling bagi kesan pengalaman aku di kem PLKN kott.. kem aku terletak di mersing yang indah lgi permai 2. haha

baiklah,merujuk kpd entri diatas, (cewah..skema!) aku telah pun mendapat gelaran WIRAWATI last year,dlm bln 9 di mana aku berjaya menamatkan PROGRAM LATIHAN KHIDMAT NEGARA or lbh sinonim dgn nme PLKN **bkn akronim ke?? (suke suki aku je merosakkan tatabahasa. ;p )



dan,kem yg dipilih oleh aku..eh! salah, yg terpilih buat aku.. ialah di KEM PLKN TELUK SARI..

 



beginilah rupanya pintu gerbang kem aku yg terletak di ulu ceruk kwsn perkampungan yg penuh dgn lembu n kambing2 yg sering berlari berkejaran di dlm kem kami. **oh,betapa aku rindu saat2 tersebut!!

tak perlulah aku detailkan kedudukan kem aku ni,cukuplah sekadar menyebut nama kem ini.ok,aku mendapat kumpulan 3 bg siri 6 thn 2009.4 short, 03/06/09.

rasa mcm byk sgt nk cite,tp slow2 ok.aku mendapat byk pengalaman,kwn,musuh,bf (???)
**da,xpyh nk menipu liyana.bajet market je kau.haha ;p

pickup point kami di STADIUM MUAR yg tersergam indah 2.

yg aku ingt ade sifu mail,cg nasir n sape tah di meja pendaftaran 2.

aku spt biasa,xde la sedih sgt pun. 

juz pg before nak pergi 2,mak n ayah aku bergaduh,again.huh~ x maw cite ttg itu la,bikin mood rosak!

mule2,before naik bas 2,aku sempatla berkenalan secara x sengaja dgn mira.
sume kerana kisah baldi..haha

dan di situlah kisah persahabatan aku bermula dgn dia.sungguh,aku sgt senang berkawan dgn dia. :)

selepas mira, aku kenal dgn kila, nita, ain, dila, n qiena.. dowg la dormmate aku..

dorm aku shj yg bilangannya krg dari 10 org, n yg plg best.. hanya kami di situ. aman gitu..hahaha


sepanjang 2 bulan lebih keberadaan kami di sana, mcm2 ktorg lalui.

bergaduh, bertekak, tengking- menengking **nasib baik bertumbuk bersumo xde..haha

sgghpun begitu, utk apa kita kenangkan yg buruk, sdgkan byk kenangan manis dicipta bersama mereka semua...

utk aku ceritakan ttg mereka, 1 by 1 mmg penuhla. smpi esok pagi pun x siap..haha
oowwhhhh...almost forgot.

hehe, lupa pula nak cerita ttg company. bkn syarikat ye kwn2.. tp company yg telah diberikan kpd kami.

aku COMPANY CHARLIE, di mana nama company kami TARANTULA.


tak lupa juga pada cikgu2 kem yang tersayang.. terima kasih krn thn dgn kerenah kami. haha


**agak mesti mereka sgt bersyukur krn kumpulan kami da tamat latihan. haha
nakal2 kami, tak bermakna kami benci PLKN. 
**kan kwn2?? propa je aku..hahahahahaha =D

ok la, pics time. lihatlah kegembiraan kami menjalani latihan PLKN. haha

 

Kenangan dan pengalaman di Kem PLKN TELUK SARI akan sentiasa diingati...
Always missing all of them :)
Till we meet again

(CLOSURE BY LIYANA)

2 comments:

si PenGambAra said...

ye la..kem dia je la..org len x,

Liyana Lynn said...

SYAHMI: dah aku kem kat situ.. hoho. ko nak, ko p la wat entry kem ko. :)